Waarom kaalheid? Wat Helpt tegen kaalheid Onderzoek tegen kaalheid Recept bij uw huisarts Contact Haaronline.com


Helpt finasteride?

Onderzoek heeft aangetoond dat met de juiste behandeling (verder) haaruitval kan worden voorkomen. Klik hier om een overzicht van deze onderzoeken in te zien.

Voor een groot deel van de patiŽnten met mannelijke kaalheid is een behandeling met het geneesmiddel finasteride een uitkomst. Dit middel remt het ontstaan van DHT (zie Haaruitval), waardoor de haaruitval stopt en de levensduur van de haren weer langer wordt. Omdat de haar gezonder wordt zullen dunne haren weer dikker worden waardoor kale plekken weer gevulder voordoen. Op plaatsen waar de haarzakjes weg zijn biedt finasteride echter geen uitkomst meer. Toch is er voor deze personen een mogelijkheid om de kale plekken te voorzien van haren, namelijk door herverdeling van haar. Op plaatsen waar veel haar zit worden deze uit de hoofdhuid verwijderd en op de kale plaatsen geÔmplanteerd.

Finasteride is sinds 1992 internationaal op de markt. Het medicijn is alleen op recept verkrijgbaar en was oorspronkelijk alleen verkrijgbaar onder de merknamen Proscar en Propecia. Proscar (5 mg finasteride) bevat een hogere dosering finasteride dan Propecia (1 mg Finasteride). De hogere dosering in Proscar wordt gebruikt bij prostaatvergroting (een kwaal waar veel oudere mannen last van hebben). De lagere dosering, zoals in Propecia, wordt gebruikt bij kaalheid. Echter de werking van deze twee tabletten is praktisch gelijk wanneer men de 5 mg pil in 4 kleine stukjes van 1,25 mg deelt. Aangezien verzekeringsmaatschappijen deze haaruitval medicijnen niet dekken, is het voor veel mensen een te dure aangelegenheid om hun haaruitval aan te pakken met Propetia. Fincar is een voordeliger alternatief voor Proscar en bevat ook 5 mg finasteride. Helaas zijn er maar weinig apotheken die Fincar als alternatief aanbieden.

Ondanks dat alle drie finasteride houdende medicijnen dezelfde werking hebben willen we toch de keuze aan de gebruiker laten welke te gebruiken. Daarom bieden we hier alle 3 medicijnen aan. Let op: er is wel een recept vereist dat U in overleg met uw huisarts kunt verkrijgen.

Haaronline.com - info@haaronline.com